Wat je moet weten:

Lening DUO aanvragen
Als je wilt inburgeren kun je daarvoor een lening aanvragen bij DUO.
Dat kan zowel als je toewerkt naar een inburgeringsexamen als wanneer je een staatsexamen wilt doen.
Let op: je krijgt geen geld op jouw bankrekening, maar DUO betaalt voor jou de facturen voor de cursus en het examen. Op die manier bouw je een lening op. Deze lening moet je met een formulier aanvragen.

Ben je asielmigrant? Of vader, moeder of kind van een asielmigrant? Dan kun je ook lenen. Maar je hoeft niets terug te betalen, als je op tijd je diploma haalt.
Je hebt van DUO een brief gehad over je inburgeringsplicht. In deze brief staat hoeveel tijd je hebt om je diploma te halen.

Meer informatie vind je op www.inburgeren.nl

Hulp
Natuurlijk helpt Inburgering Breda je met het invullen van de formulieren voor het aanvragen van een lening en bij het aanvragen van vergoedingen.

Blik op werk keurmerk
Je kunt alleen een lening bij DUO aanvragen als het opleidingsinstituut van jouw keuze het Blik op Werk Keurmerk heeft. ICT-4@ll Trainpo!nt heeft dit keurmerk.

Voordelen staatsexamen
Als je een hoge vooropleiding hebt genoten in het land waar je vandaan komt, of als je in Nederland wilt gaan studeren aan HBO of universiteit, of als je een hoog beginniveau hebt, heeft het Staatsexamen grote voordelen boven het inburgeringsexamen.
Buiten dat het sneller is, je slaat met het staatsexamen namelijk een paar stappen over, hoef je ook voor minder onderdelen examen te doen.

Kleine groepen

Inburgering Breda werkt alleen met kleine groepen van maximaal 9 leerlingen.

Extra kosten
Wij vergoeden geen reiskosten of kosten voor kinderopvang. En deze kosten kun je ook niet van je DUO-lening bekostigen.